Specialistische reiniging

Droogijsstralen

Droogijsstralen, ook bekend als koud-ijsstralen, is een innovatieve en milieuvriendelijke reinigingsmethode die steeds bekender wordt. Bij Rinxs begrijpen we de voordelen van deze geavanceerde technologie en bieden we professionele droogijsstralen services aan om u te helpen bij het verwijderen van onder andere hardnekkig vuil, zonder enige schade aan uw oppervlakken te veroorzaken.

Bij droogijsstralen maken we gebruik van perslucht om kleine droogijskorrels, ook wel pellets, met een hoge snelheid tegen het te reinigen oppervlak te blazen. Wat deze methode zo uniek maakt, is de sublimatie van de droogijskorrels. Sublimatie is het proces waarbij een stof direct van de vaste naar de gasvormige fase overgaat. Wanneer de droogijskorrels het oppervlak raken, sublimeren ze en nemen ze vuil en verontreinigingen mee. Dit proces is zacht voor de ondergrond en laat geen residu achter.

Droogijsstralen is een proces dat drie essentiële fasen doorloopt om effectief vuil en verontreinigingen te verwijderen. In de eerste fase, die bekend staat als de kinetische of mechanische impactfase, worden droogijskorrels met behulp van perslucht met een indrukwekkende snelheid tot wel 150 meter per seconde tegen het oppervlak gestraald. Dit intense bombardement van droogijskorrels zorgt ervoor dat verontreinigingen krachtig loskomen van het oppervlak.

In de tweede fase, genaamd thermoshock, draait alles om het temperatuurverschil tussen de ijskoude droogijskorrels en het te reinigen oppervlak. Dit temperatuurverschil leidt tot de vorming van microscheurtjes in de verontreiniging, waardoor deze broos en breekbaar wordt.

De derde en laatste fase is sublimatie. Tijdens sublimatie verdampen de droogijskorrels volledig. Dit betekent dat ze direct van de vaste naar de gasvormige fase overgaan. Wat deze fase zo effectief maakt, is dat het volume van het gas dat ontstaat veel groter is dan dat van de oorspronkelijke droogijskorrels. Deze uitzetting van gas zorgt ervoor dat de verontreinigingen effectief loskomen van het oppervlak.

Een voordeel is dat het een milieuvriendelijke schoonmaakmethode is. Droogijsstralen maakt gebruik van bevroren gas, wat betekent dat er geen chemische schoonmaakmiddelen nodig zijn. Het gas doet het schoonmaakwerk, zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken. Een ander voordeel is dat er geen afvalwater wordt geproduceerd. Omdat droogijsstralen met bevroren gas wordt uitgevoerd, is het enige afval dat overblijft het vuil dat na de reiniging loskomt. Hierdoor wordt het milieu niet belast met afvalwater.

Droogijsstralen kan zelfs de moeilijkst bereikbare plekken van oppervlakken en machines grondig reinigen. Dit maakt het ideaal voor het schoonmaken van complexe apparatuur en moeilijk toegankelijke gebieden. Nog een voordeel is dat droogijsstralen schadevrij is. Omdat het proces geen schuren of schrobben vereist, wordt voorkomen dat de onderliggende oppervlakken beschadigd raken tijdens het reinigen.

Droogijsstralen levert direct resultaat op. Het verwijderen van vuil en verontreinigingen is onmiddellijk zichtbaar, wat tijd en moeite bespaart. Daarnaast is droogijsstralen kostenbesparend. Machines en apparaten hoeven niet gedemonteerd te worden, waardoor montage- en demontagekosten worden vermeden. Dit maakt het een efficiënte en kosteneffectieve reinigingsmethode. Tot slot draagt droogijsstralen bij aan ontsmetting, aangezien het niet alleen reinigt maar ook de groei van bacteriën vermindert. Hierdoor wordt een hygiënische omgeving bevorderd.

Rinxs is uw partner voor milieuvriendelijke reiniging met droogijsstralen. Wij begrijpen de voordelen van deze technologie en staan klaar om u te helpen bij het verwijderen van hardnekkig vuil, zonder schade aan uw oppervlakken te veroorzaken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe droogijsstralen uw reinigingsbehoeften kan vervullen. Met Rinxs zorgt u voor een schone en duurzame omgeving.

Uitstekend
Gebaseerd op 43 recensies
stefan van bemmel
stefan van bemmel
2023-12-22
enorm goed geholpen door rinxs echt fantastisch
Joachim Stoker
Joachim Stoker
2023-12-04
Heerlijk schoon na bouwiplevering met Rinx
Riky Franssen
Riky Franssen
2023-11-30
Geweldige service. Perfecte communicatie. Ik kan iedereen dit adres aanraden.
Arne Van huut
Arne Van huut
2023-11-30
Top service
Paul Keijsers
Paul Keijsers
2023-10-12
Prima werk geleverd!
Elsis
Elsis
2023-10-10
The Rinxs team is extremely professional, from the first time I got in contact with them they were responsive and solved all my questions. They visited for a precheck to properly explain and assess the work to be done, they were super transparent and clear about what was included and how they perform the cleaning. The day of the cleaning the team was there on time and were super efficient, friendly and left the house spotless, we are super happy with the result, there is not a trace of cat hair, dust or smoke smell. Rinxs is the best!!!
Julia M.
Julia M.
2023-09-14
Snelle reactie, heel professioneel, uitstekend
Bjj Parkstad
Bjj Parkstad
2023-08-31
We hebben een hele goede ervaring gehad met Rinxs. Ze reageerden heel snel en ‘s avonds, ze kwamen zo snel mogelijk langs om ons probleem op te lossen. Ze hebben alles geprobeerd om ons te helpen, helaas is het niet gelukt omdat onze spullen te erg beschadigd waren. Alsnog hebben ze kostenloos hun tijd genomen om verschillende mogelijke oplossingen te vinden en om een rapport te maken voor de verzekering.Ik kan dit bedrijf alleen maar aanraden!
Dian Hristov
Dian Hristov
2023-06-29
Quick reliable amazing team of proffesionals