Rinxs

Ontruiming & specialistische reiniging

Nicotine aanslag

Als je ooit in de woning van een intensieve roker bent geweest, zijn er twee dingen die opvallen: sigaretten geur en plakkerige muren + plafonds

Nicotine in zijn algemeenheid is een enorm risico voor de gezondheid van de mens. Het voornaamste gezondheidsrisico word veroorzaakt door derdehands rook. Hoe langer er wordt gerookt, des te heftiger de opbouw van nicotine aanslag. Door deze aanslag professioneel te laten verwijderen zal de woning weer leefbaar worden. Nadat Rinxs de woning onder handen heeft genomen zal het niet meer te merken zijn dat er ooit is gerookt. 

Duivenpoep

Duivenpoep zit vol met schimmels, bacteriën, en virussen

Duiven dragen diverse ziekteverwekkers en virussen met zich mee, waaronder chlamydia, salmonella, papegaaienziekte, west-nijl virus, en vogelgriep. Een van de meest voorkomende gevaren is histoplasmose, een type schimmel die allerlei gezondheidsklachten kan veroorzaken. De klachten kunnen varieren van lichte griepachtige symptomen tot bloedafwijkingen of een longontsteking. In het ergste geval kan je er aan overlijden. Een andere gevaarlijke schimmel is cryptococcosis, welke het immuunsysteem aanvalt. Het is dus belangrijk om het op tijd te laten reinigen. 

Hoarding

Door zogenoemde verzamelwoede kunnen gevaarlijke situaties in woningen ontstaan

In veel gevallen is het opruimen en schoonmaken van een woning die getroffen is door verzamelwoede een uitdaging. Alhoewel je met een goede planning en een professioneel schoonmaakteam een heel eind kan komen is het nog steeds een uitdaging. Je weet namelijk nooit wat je tegen kan komen, hierom is het ook verstandig om altijd professionals in te schakelen.

Vervuilde woning

Rinxs reinigt ook (sterk) vervuilde woningen

Het reinigen van een sterk vervuilde woning is specialistisch werk waar een goede planning zeker bij voorop staat. Buiten het leegruimen en schoonmaken van woningen kunnen wij er ook voor zorgen dat dezen ontsmet en ontgeurd worden (meer informatie bij trauma & biohazard).

Wietplantages

Nieuws: Weer een wietplantage opgerold

Wat veel mensen niet weten is dat wietplantages enorm veel schade aanrichten aan woningen, bedrijfspanden of overige ruimtes. Zowel duidelijke materiële schade als onzichtbare schade zijn hier aan de orde, denk bijvoorbeeld aan schimmels die groeien door slechte ventilatie. Deze zijn op lange termijn schadelijk voor mensen. Het is daarom noodzaak dat wietplantages zorgvuldig opgeruimd en  gereinigd worden.