Rinxs

Specialistische reiniging

Hoarding / Verzamelwoede

Veilige en specialistische schoonmaak voor vervuilde woningen

De problematiek van verzamelwoede, ook wel hoarding genoemd, kan ernstige veiligheidsrisico’s met zich meebrengen in woningen. Het opruimen en schoonmaken van een dergelijke woning is vaak complex en uitdagend. Vanwege de onvoorspelbaarheid van wat je tegenkomt in zo’n situatie, is het aan te raden om specialistische schoonmakers in te schakelen.

Bij het aanpakken van dit soort uitdagingen gaat het niet alleen om het verwijderen van spullen, maar ook om het grondig reinigen van de leefomgeving. Ons ervaren team van specialistische reinigers kan deze taak efficiënt en met de nodige zorg uitvoeren, zodat de woning weer veilig en leefbaar wordt. Van het opruimen van de verzamelde items tot het diep schoonmaken van alle ruimtes, zorgen we dat elke hoek van de woning weer in optimale staat is.

Vervuilde woning

Rinxs is tevens gespecialiseerd in het reinigen van (sterk) vervuilde woningen.

Het schoonmaken van een dergelijke woning vereist specialistische kennis en een nauwkeurige planning. Naast het leegruimen en reinigen van woningen, biedt Rinxs ook diensten aan op het gebied van desinfecteren en ontgeuren (zie voor meer informatie trauma & biohazard).

Vloerreiniging

Is de vloer in uw bedrijfsruimte aan grondige reiniging toe?

Is de vloer in uw bedrijfsruimte toe aan een grondige schoonmaak? Bij Rinxs maken we gebruik van speciale schoonmaakmiddelen voor effectieve vloerreiniging. We zijn experts in het ontvetten van vloeren, het aanpakken van olievlekken en het verwijderen van diverse andere soorten vuil. Of uw bedrijf nu een uitgaansgelegenheid, kantoor, school, of hotel is, onze diensten zorgen voor een frisse en veilige werk- en leefomgeving.

Ontgeuren

Specialistisch verwijderen van onaangename geuren

Ontgeuren is een cruciaal onderdeel van specialistische reiniging, een dienst die verder reikt dan alleen het schoonmaken van misdaadscènes. Het speelt ook een rol in situaties waar onaangename geuren, zoals lijkgeur, moeten worden geëlimineerd.

De eerste essentiële stap in het ontgeuren is het lokaliseren van de geurbron. Dit kan een uitdaging zijn, vooral in complexe situaties zoals hoarding, waar het lastiger kan zijn om de oorsprong van de geur te vinden. Eenmaal de bron geïdentificeerd, wordt bepaald of de geur eenvoudig verwijderd kan worden of dat er meer ingrijpende maatregelen nodig zijn.

Ons team maakt gebruik van verschillende technieken om te onderzoeken of de onaangename geur in meubels en andere materialen is doorgedrongen. Wij zorgen ervoor dat de geur volledig wordt verwijderd, zodat de leefomgeving weer aangenaam en fris wordt.

Kortom, Rinxs biedt gespecialiseerde ontgeuringsdiensten om elk type onaangename geur effectief aan te pakken. Of het nu gaat om een ingewikkelde of eenvoudigere taak, wij hebben de expertise om uw ruimte weer fris en leefbaar te maken.

Nicotineaanslag Verwijderen

Maak je woning weer leefbaar met grondige schoonmaak

Ben je ooit in een huis geweest waar intensief is gerookt? Dan weet je dat twee dingen meteen opvallen: de sterke geur van sigaretten en plakkerige muren en plafonds. Nicotine is niet alleen schadelijk voor je gezondheid, maar de aanslag die het achterlaat kan een woning ook onleefbaar maken. Dit komt met name door derdehands rook, die zich ophoopt in de loop der tijd.


Bij Rinxs weten we hoe belangrijk een schone leefomgeving is. Daarom zijn we gespecialiseerd in het professioneel verwijderen van nicotine aanslag. Onze specialistische reinigers zorgen ervoor dat je woning weer een frisse en gezonde plek wordt om te leven. Na een grondige schoonmaak door Rinxs is het alsof er nooit gerookt is in de woning.

Complete keuken reiniging / desinfectie

Volledige reiniging en desinfectie van grootkeukens

Het belang van professioneel onderhoud van een grootkeuken kan niet onderschat worden. Bij de verwerking van grote hoeveelheden voedsel accumuleren zwerfvuil, vet, en bacteriën snel. Het dagelijks schoonmaken door het keukenpersoneel is essentieel, maar niet afdoende. Vuil en vet nestelen zich eveneens op plekken die zonder professionele apparatuur lastig te bereiken zijn, zoals onder en achter keukenapparatuur. Daarom is een regelmatige dieptereiniging, als aanvulling op het dagelijkse onderhoud, sterk aanbevolen.

Onze aanpak:
De professionals van ons team volgen strikt de HACCP-richtlijnen (Hazard Analysis Critical Control Point), waarmee de veiligheid van voedselbereiding gewaarborgd wordt door het uitsluiten van besmettingsrisico’s. Met onze grondige reinigingsmethoden zorgen we voor een veilige en hygiënische werkomgeving.

Duivenpoep verwijderen

Gezondheidsrisico's ernstig verminderen met onze specialistische schoonmaak

Het gevaar van duivenpoep is niet te onderschatten. De uitwerpselen zitten boordevol schadelijke bacteriën, virussen en schimmels zoals chlamydia, salmonella en het west-nijl virus. Histoplasmose, een type schimmel, is een vaak voorkomend gezondheidsrisico dat klachten kan veroorzaken variërend van lichte griepsymptomen tot ernstige longontsteking. Een andere zorgwekkende schimmel is cryptococcosis, die het immuunsysteem ondermijnt.
Om de risico’s te minimaliseren, bieden we een gerichte aanpak in specialistische schoonmaak om alle sporen van duivenpoep effectief te verwijderen. Zo zorgen we dat je leef- of werkomgeving weer een veilige plek wordt, vrij van gezondheidsrisico’s. Onze ervaren reinigers hebben oog voor detail en garanderen een omgeving die zowel schoon als hygiënisch is.

Graffiti en kauwgom verwijderen

Graffiti en kauwgom verwijderen door specialistische reinigers

Heeft u last van ongewenste graffiti of hardnekkige kauwgom op uw eigendommen? Rinxs biedt specialistische reiniging aan om deze problemen professioneel aan te pakken. We verwijderen graffiti van diverse oppervlakken zoals gevels, muurtjes en brievenbussen, met gebruik van hoge druk en doelgerichte schoonmaakmiddelen. Voor elk type ondergrond en verf hebben we een specialistische methode om zonder schade te reinigen. Onze zelfvoorzienende reinigingsunit kan overal worden ingezet, wat ons tot de ideale keuze maakt voor specialistisch schoonmaken in diverse situaties.

Preventieve maatregelen voor specialistische schoonmaak
Om toekomstige vervuiling efficiënt aan te kunnen pakken, biedt Rinxs ook preventieve opties. Door een antigraffiti-coating aan te brengen, wordt toekomstige graffiti makkelijker verwijderbaar. Dit resulteert uiteraard in significante kostenbesparingen op de lange termijn.

Wietplantages

Specialistisch opruimen en reinigen

Je hoort het vaak in het nieuws: een wietplantage opgerold. Wat veel mensen niet beseffen, is de ernstige schade die zo’n plantage toebrengt aan zowel woningen als bedrijfspanden. Naast zichtbare schade kunnen er ook minder zichtbare problemen ontstaan, zoals schimmels door slechte ventilatie. Deze schimmels zijn op lange termijn schadelijk voor de gezondheid.

Daarom is het van groot belang dat deze wietplantages niet alleen worden ontruimd, maar ook specialistisch gereinigd. Of het nu gaat om een vervuilde woning ontruimen of een bedrijfspand schoonmaken, onze specialistische reinigers staan klaar om de klus te klaren.

Reiniging inboedel

Rinxs reinigt stoffen en leren bekleding
van meubels

Met name gestoffeerd meubilair is een broeiplaats van mijten. Leefomstandigheden zoals een beschutte omgeving (meubelstof), voldoende voedsel zoals huidschilfers, een aangename temperatuur en een relatieve luchtvochtigheid van 65 tot 75 procent, maken van het zitvlak van een stoffen meubel een ideale leefomgeving. De reiniging van Rinxs zorgt voor een gezondere omgeving en voor representatieve meubels en stoelen die langer meegaan. Na iedere schoonmaakbeurt zijn de stoelen vrij van stof, huishoudelijke vlekken en geuren. Bovendien draagt het meubels reinigen bij aan het terugbrengen van gezondheidsrisico’s. Stoffen meubels worden gereinigd en gedesinfecteerd met behulp van een sproei-extractie systeem.